Öden Gıd.San.Tic.Ltd.Şti.

Amerika Birleşik Devletleri’nden bir grup araştırmacının bulgularına göre, bitkisel yağlar kadınlarda kalp hastalığı sonucu ölüm riskini azaltıyor. Pazartesi günü Amerikan Kalp Derneği toplantısında sunulan çalışma, yine kalp hastalığı riskini azalttığı belirlenen balık ve balıkyağında cıva olabileceğinden çekinen hanımlara alternatif sunuyor.”
Harvard Tıp Okulu’ndan Dr. Christine Albert ve arkadaşları, 76.000 bayan üzerinde yaptıkları araştırmada, deneye katılan kişilerin günlük yaşamlarını, sağlık durumlarını ve günlük besinleri içerisindeki alfa-linoik asit durumunu sürekli göz altında tuttular. Bu araştırmada alfa-linoik asit ile düşük kalp hastalığı veya kalp krizi riski arasında bir bağ olup olmadığını incelediklerini belirten Dr. Albert, 16 yıllık gözlemleri sonucunda daha yüksek oranda alfa-linoik asit alan kadınların, belirgin oranda daha düşük ani kalp krizinden ölüm ya da kalp hastalığı riski taşıdıklarını saptadıklarını söyledi. Çalışmaların devam edeceğini, ancak mevcut araştırmanın, bazı yağ asitlerinin kalbin normal işleyişine katkıda bulunduğunu gösteren diğer bulguları desteklediğini ekledi.